Project Description

Wooden Crucifix
Basilica of Santi Giovanni e Paolo, Venice

 

project
restoration of the Wooden Crucifix

location
Basilica of Santi Giovanni e Paolo, Venice

project director
Ministry of Culture, Monuments and Fine Arts Office of Venice

contractors
Maximilian Leuthenmayr; Benito Ghezzo,
in collaboration with Francesco Grimaldi, Venice

funding
Richard H. Driehaus
Venetian Heritage

start date
October 2003

end date
October 2004

cost
€ 5.440,00

The 18th century polychrome wooden crucifix above the main altar in the Basilica of Santi Giovanni e Paolo measures 278 x 124 cm. The layers of past over-paintings and darkened deposits of candle grease were removed and gave back to the crucifix its original polychromy. The crucifix has now returned to its original site, on top of the main altar.